Ярослав Оболонський

Моя розмова з ідіотом

 

Дійові особи:

1. Ярослав Оболонський – Український Націоналіст

2. Олег Тягнибок. На останніх виборах керована цим „харизматичним .ідером” (як називають його однопартійці) ВО „Свобода” набрала аж  0,36% відсотків голосів! Пан Тягнибок принципово не дружить з головою. Слово „Інтелект” йому навіть незнайоме (хоча за його словами, має дві вищі освіти. Судячи з усього – людина з розряду проФФесорів). Стверджує ніби Націоналіст, і ніби Український.

 

Оболонський: Для початку давайте з’ясуємо деякі деталі. От, Ви називаєте себе Українським Націоналістом...

Тягнибок: Я і є – Український Націоналіст!

Оболонський: Добре. Чи згодні Ви з тим, що Націоналізм – це світоглядне вчення, і як будь-яке здорове світоглядне вчення, воно має бути цілісним і несуперечливим в своїй основі?

Тягнибок: Безперечно. Тому ми так багато уваги приділяємо духовному розвитку Українців. Особисто я є віруючою людиною і, як батько, я хочу щоб мої діти вчилися Закону Божому в школі. Це повинно стати обов’язковим предметом в Українських школах.

Оболонський: От з цього місця давайте детальніше. По-перше давайте з’ясуємо, якому саме богу Ви поклоняєтеся?

Тягнибок: Бог один!

Оболонський: Дозвольте донести до Вашого відома, пане Тягнибок, що на планеті Земля в наш час існує понад три тисячі різноманітних релігій, і це не рахуючи різноманітних напрямків в межах однієї релігії (в християнстві існують католики, православні, купа протестантських церков, які визнають істинними лише себе, а інших називають не інакше як віровідступниками). Ще більше релігій існувало на цій планеті, але зникло. І крім того, увага, це стане для Вас справжнім відкриттям, пане Тягнибок: не всі релігії є монотеїстичними! Тому давайте конкретизуємо. Ви якому Богу молитеся?

Тягнибок: Ісусу Христу!

Оболонський: вибачте за нескромне питання, Ви біблію читали? Взагалі-то Ісус – це син божий. Або боголюдина. І навіть догмат про трійцю не змінює того факту, що в нього був батько-бог, ну і сяка-така матір. Ви до речі в курсі, що в християнстві святими творами вважаються так звані Старий і Новий Завіти.

Тягнибок: Безперечно я все це знаю. Це богодані нам твори від яких іде благодать на весь Український народ.

Оболонський: А чи Український? Хоча про це поговоримо далі. Ви не відповіли на моє питання, як звали батька Ісуса Христа?

Тягнибок: Что за пошлиє вапроси?

Оболонський: Так... Глухо як в танку. Шановний християнин, Ви хоч би прочитали „святі” твори Вашої релігії. Отже, біблія називає свого бога такими іменами: Ягве (Яхве), Саваоф, Адонай, Елохім. В принципі, в цьому немає нічого дивного, адже християнство виникло як секта в рамках іудаїзму, і тому християни запозичили з іудаїзму тамтешній пантеон богів. Детальніше про це можна прочитати у Зенона Косідовського в „Біблейських сказаннях” та в „Сказаннях євангелістів”.

Однак підемо далі. Ви сказали, що хотіли б щоб закон божий викладали в усіх школах України, і ми з’ясували, що ваш бог – це бог жидів Ягве-Саваоф. Тепер запитаю Вас, навіщо всім Українцям знати про Саваофа?

Тягнибок: Щоб виконувати закони божі і щоби служити богу.

Оболонський: «Служить бы рад, прислуживаться тошно». Та це я так. Тобто Ви наполягаєте на тому, що Українці повинні виконувати всі настанови, дані нібито богом і описані в біблії?

Тягнибок: Безперечно. Я наголошую, що біблія – це дана нам богом книга і ми повинні виконувати всі божі настанови, бо це шлях до духовності і до моральності.

Оболонський: Ладно, звернемося до біблії. Отже П’ятикнижжя Мойсея:

17

       9 И сказал Бог Аврааму: ты же соблюди завет Мой, ты и потомки

твои после тебя в роды их.

      10 Сей есть завет Мой, который вы должны соблюдать между Мною

и между вами и между потомками твоими после тебя [в роды их]: да

будет у вас обрезан весь мужеский пол;

      11 обрезывайте крайнюю плоть вашу: и сие будет знамением завета

между Мною и вами…

       14 Необрезанный же мужеского пола, который не обрежет крайней

плоти своей [в восьмой день], истребится душа та из народа своего, ибо

он нарушил завет Мой.

Особисто мені тяжко зрозуміти, яким чином обрізання крайньої плоті може сприяти розвитку духовності і моральності, але якщо так сказав „бог”... Боюсь у Вас пане Тягнибок, як у істинного християнина просто немає вибору... То як, пане Тягнибок, Ви обрізання робили?

Тягнибок: Нє твойо дєло!

Оболонський: А чого Ви так розхвилювалися. Робили так робили – треба ж виконувати настанови свого бога, якщо Ви в нього так палко віруєте. Тим більше самі казали: „...біблія – це дана нам богом книга і ми повинні виконувати всі божі настанови, бо це шлях до духовності і до моральності.”

Тягнибок: всьо, разгавор акончєн. Нам нєачєм гаваріть.

КУДИСЬ ПОБІГ.

Оболонський: І ця людина називає себе Українським Націоналістом! Якщо він і Націоналіст, то хіба що жидівський. А якщо він Українець, то дуже дурний. А дурні не повинні керувати Україною.

28.06.2006

 

Дописи

 

[Vox.com.ua] Портал українця   Український рейтинг TOP.TOPUA.NET   SpyLOG  ????-????????